Fotobewerkingscursus Adobe Photoshop Elements

Fotobewerkingscursus Adobe Photoshop Elements

FOTOBEWERKINGSCURSUS ADOBE PHOTOSHOP ELEMENTS

Data: 
Tijd: 09.00-16.30 uur
Locatie: Hallehuis 15, Delfzijl
Kosten: 120,- euro 

Fotograferen is leuk, maar soms vallen de resultaten achteraf toch tegen. Je hebt de zaken net even anders gezien, dan de camera heeft vast gelegd. Jouw foto’s zijn te donker, te licht of niet fris genoeg. Het gebouw loopt spits toe of de horizon staat scheef. Kleine problemen, die via een fotobewerkingsprogramma in de computer, gemakkelijk te verhelpen zijn. Je zult zien dat je na afloop van de cursus nog enthousiaster gaat fotograferen, omdat je weet hoe je foto’s in de computer op kunt knappen. Zelfs foto’s die op het eerste gezicht mislukt lijken!

Basisprincipes

Onderwerpen die aan bod komen zijn basisprincipes als aanpassen van de densiteit, kleurcorrecties en uitsnijden van foto’s. Maar ook gevorderde technieken als  RAW-bewerkingen, doordrukken/tegenhouden, verscherpen en delen van een foto selecteren en bewerken. De laatste avond doen we ook vergevorderde technieken, zoals teksten in foto’s, verslepen, lenscorrecties, rechttrekken en dat wat men altijd onder ‘Photoshoppen’ verstaat, namelijk het wegwerken van oneffenheden in foto’s, zoals een puistje in het gezicht.

Direct meedoen

We gebruiken Adobe Photoshop Elements. Dit is het ‘kleine broertje’ van het professionele Adobe Photoshop, maar je kunt er bijna net zoveel mee als het ‘grote’ Photoshop. Ook met een oudere versie van Photoshop of Photoshop Elements kun je mee doen. De functies zitten vrijwel allemaal nog op dezelfde plaats. Je werkt op je eigen laptop (of geleende laptop) en doet tijdens de fotobewerkingscursus meteen alle handelingen mee. Daardoor raak je meteen vertrouwd met het programma.

De fotografie cursussen en fotografie workshops worden uitgevoerd door de fotografen van fotografie-reizen.nl

Inschrijven

REACTIES VAN CURSISTEN:

Peter Griep (Appingedam): “Ik heb twee keer een cursus fotobewerking bij Yolanda Wals gevolgd. Het fijne aan deze cursussen was, dat alle handelingen die er werden besproken ook direct door onszelf uitgevoerd konden worden. Hierdoor kon je aan den lijve ondervinden, wat het gevolg van een bepaalde actie voor je foto was. Verder was het heel fijn dat we alles op papier mee kregen en je het dus later thuis rustig kon nalezen. Ik ben na het volgen van beide cursussen een stuk wijzer geworden in de wereld van Photoshop Elements!”

Cobie Pimmelaar (Appingedam): “Misschien wel de meest leerzame en effectieve cursus die ik heb gevolgd: nu kan ik datgene dat ik met eigen ogen heb gezien, ook overbrengen in mijn foto’s, wanneer mijn camera dat even niet doet. En af en toe een vlekje wegwerken, daar is niks mis mee toch?”