Basiscursus Fotografie

Vrouw met de camera voor het oog tijdens de basiscursus Fotografie.

BASISCURSUS FOTOGRAFIE

Datum: op aanvraag 2021
Tijd: 09:00 – 16:00 uur
Locatie: Stad Groningen

Kosten: 120,- all-in

Een spiegelreflexcamera is tegenwoordig binnen ieders handbereik gekomen. De mogelijkheden zijn ontelbaar, maar je moet ze wel kunnen benutten. Natuurlijk kan je een spiegelreflexcamera op automaat zetten en dan krijg je vanzelf bruikbare foto’s, maar dan haal je niet uit de camera wat erin zit. Als je weet wat zaken als scherptediepte en sluitertijden zijn, kun je zelf aan het spelen en zal je zien dat de foto’s ineens tien keer mooier worden dan op de automaatstand. Mensen die de workshop gevolgd hebben, zijn super enthousiast en vinden het een gezellige, uiterst leerzame dag.

Onderwerpen als scherp/onscherp, sluitertijden, beeldopbouw/compositie en belichting komen aan de orde. Ook gaan we aan de slag met continu-opnamen, enkelvoudig scherpstellen en handmatig de belichting plussen en minnen.

Basisprincipes

De workshop duurt van 9.00 tot 16.00 uur en is bedoeld voor mensen die de basisprincipes van fotograferen met een spiegelreflexcamera onder de knie willen krijgen. Gedurende de dag geven de fotografen constant aanwijzingen naar aanleiding van de beelden op de cameraschermpjes, zodat je al tijdens de dag zelf steeds beter gaat fotograferen. Na afloop van de Basiscursus Fotografie heeft de camera geen geheimen meer voor je.

Voor koffie,  thee, een lunch, drinken en een borrelhapje wordt gezorgd. Ook is er tijd ingeruimd, om de gemaakte foto’s te bekijken en te bespreken. Heb je belangstelling? Schrijf je dan in.

Ook voor compactcamera

Ook mensen met een compact- of systeemcamera, die willen leren betere vakantiefoto’s te maken, kunnen mee doen!

De fotografie cursussen en fotografie workshops worden uitgevoerd door de fotografen van fotografie-reizen.nl

Inschrijven

 

REACTIES VAN CURSISTEN:

Cobie Pimmelaar (Appingedam): “De praktijkdag bij vakvrouw Yolanda Wals sloot mooi aan op een eerder gevolgde basiscursus (theorie): we oefenden in de praktijk, op verschillende locaties. Doordat we de hele dag door steeds uitleg en oefenopdrachten kregen, met daarop meteen op plezierige wijze feedback van Yolanda, had deze cursusdag voor mij een hoog leerrendement.”

Carla Voort (Ten Boer): “Dicht bij huis, laagdrempelig, leerzaam, gezellig en leuke contacten er aan over gehouden! Wat wil een mens nog meer?  Nou… eigenlijk nog meer workshops!”

Dick van der Laan (Groningen): “Een plezierige manier om bestaande kennis op te frissen en een hoop nieuwe dingen te leren op leuke locaties. En de broodjes waren lekker!”