Workshop avondfotografie

NS treinstation van Groningen in het avondlicht gefotografeerd tijdens de Workshop avondfotografie.

WORKSHOP AVONDFOTOGRAFIE

Datum: 8 november 2020
Tijd: 16.30 – 19.30 uur
Locatie: Stad Utrecht

Datum: 29 november 2020
Tijd: 16.30 – 19.30 uur
Locatie: Stad Groningen

Datum: 10 januari 2021
Tijd: 16.30 – 19.30 uur
Locatie: Den Bosch

Datum: 10 januari 2021
Tijd: 16.30 – 19.30 uur
Locatie: Stad Groningen

Kosten: 60 euro
Duur: 3 uur

Aan de Hoge der A en Lage der A liggen  historische schepen mooi verlicht aan de kades met de verlichte Der A-kerk op de achtergrond. Een schitterend onderwerp voor foto’s. Ook gaan we nog langs andere mooi verlichte plekken in de stad. Avondfotografie is ‘een vak apart’.

De avond heeft iets mystieks. Als de avond valt en de lampen gaan aan, ontstaat er een intieme sfeer. De Workshop Avondfotografie is een workshop, waarin je leert die sfeer te vangen en om dé perfecte avondfoto te maken.

Het lijkt zo gemakkelijk, maar om een echt goede avondfoto te maken, komt er heel wat bij kijken. Hoe krijg je het bijvoorbeeld voor elkaar dat lampjes mooie sterretjes worden en hoe krijg je een mooie donkerblauwe lucht, in plaats van pikzwart, waarbij je geen contouren meer kunt onderscheiden? Hoe vang je de juiste sfeer in je foto? Welk moment van de avond kies je uit? En hoe moet je de camera instellen? Allemaal vragen waarop je tijdens de Workshop Avondfotografie antwoord krijgt. Na deze workshop hebben avondfoto’s voor jou geen geheimen meer!

De Workshop Avondfotografie wordt gegeven in de stad Groningen. Rond zonsondergang verzamelen we op de Visserbrug tussen de pittoreske Hoge en Lage der Aa. Hier krijg je een uitgebreide uitleg en maken we onze eerste mooie, sfeervolle avondplaatjes. Daarna bezoeken we ook nog andere prachtige plekjes van Groningen, waaronder de Grote Markt met het oude stadhuis, de Martinitoren en de mooi verlichte horecawand met haar neonreclames. Op het Groninger hoofdstation richten we ons vooral op de bewegende lampen van voorbijrijdende auto’s en bussen. Dit geeft een zeer verrassend effect. Ook gaan we ‘schrijven’ met licht.

Inschrijven

REACTIES VAN CURSISTEN:

Robert van der Veen (Delfzijl): “De avondworkshop fotografie heb ik als zeer leerzaam ervaren. Voor mij was de cursus na vijf minuten al geslaagd. Met de praktische tips en begeleiding van Yolanda maak je in no-time waanzinnige foto’s. Na afloop stond ik versteld van het resultaat. Ik kan nu eindelijk die spectaculaire avondfoto’s maken! Enige keerzijde van de cursus: mijn eerdere vakantie naar New York moet ik nu overnieuw doen… had ik dit maar eerder geweten!”

Immy Zomer (Hoogezand): “Ik heb erg veel geleerd tijdens de workshop Avondfotografie van Yolanda Wals. Het was voor mij heel erg leerzaam en haar uitleg was voor mij erg duidelijk.”